Nieuws

Hier vindt u alle nieuwtjes van onze accordeonclub.
woensdag 17 juni
Deze avond na drie maanden terug gerepeteerd met mijn accordeon club Dutmala. Was een leuk weerzien met al de muzikanten die er erg naar uitgekeken hebben. De bestuursleden hadden er prima voor gezorgd dat aan alle veiligheidsvoorschriften voldaan werd. Uiteraard misten we wel de " après" in ons cafetaria. Maar dat blijft tot nader order helaas gesloten wegens plaatsgebrek..
Lees meer
zaterdag 11 april
Beste liefhebbers, symphatisanten en natuurlijk leden.

Zoals jullie wel weten kreunt heel Europa ( en ver daarbuiten) met het welgekende virus Corona.
Ook bij accordeonclub Dutmala worden de regels gerespecteerd en hebben nu al een maand geen repetitie gehad. ( Man wat mis ik dat zo)
Zo zijn er dan ook enkele dingen die verplaatst worden.
Het evaluatieconcert van eind april wordt verschoven naar een latere datum.
De Euregioparade van 28 juni 2020 is verplaatst naar 27 juni 2021.

Als we terug beginnen met repeteren gaan jullie dat zeker horen, en hopelijk zien we elkaar dit jaar nog terug en dan zeker in gezondere omstandigheden.

Dus doe zoals Dutmala en blijf in uw kot.
Lees meer
maandag 9 maart
Afgelopen zaterdag ( 07-03-2020) hebben wij ons jaarlijks clubfeest gehad.
Ook dit jaar zijn we naar de fitlounge in Meeuwen geweest.
Eerst hebben we gezellig aan steengrillen gedaan, het vlees en groenten waren goed, de drank vloeide bij sommige rijkelijk. 
En na 2 uur tafelen was het tijd om de beentjes te strekken en een balleke proberen te gooien. Dit lukte bij sommige zeer goed, bij andere minder ( ik ben benieuwd of de drank er voor iets tussen zat).

We hebben dus een ware dameskampioene in ons midden. Bestuurslid An Caymax ging maar liefst met 221 punten winnen bij de vrouwen.
Speler Roger Lambrechts won bij de mannen. Proficiat aan beide en hopelijk komt er volgend jaar een revanchke.

Nu deze teambuilding goed is afgesloten kunnen we natuurlijk weer hard gaan oefenen voor het evaluatieconcert dat op 26 april is in Godsheide (HAsselt)

 
Lees meer
zondag 19 januari
Zoals bij ieder nieuw jaar beginnen wij ook met een receptie. Bij ons wordt die voorafgegaan door een algemene vergadering. Zodat wij de leden goed kunnen informeren over het reilen en zeilen van onze club.
Daar wordt ook ongeveer het jaarprogramma voorgesteld wat we dat jaar willen, en zeker gaan doen.
Na de vragenronde waar ieder lid zijn zegje mag doen, en dat zijn soms ontroerende momenten, wordt er getoast op het nieuwe jaar.
 
Lees meer
donderdag 2 januari
Eerst en vooral willen wij jullie allemaal een heel gelukkig nieuwjaar wensen.
En ook ik moet goede voornemens gaan maken, en daarom wil ik jullie via de website meer gaan vertellen over onze club en wat we zoal doen.
Omdat ik in 2019 daar een beetje tegen gezondigd heb, krijg je nu een overzicht van het hele jaar.

In maart  2019 hebben we een clubfeest gehouden. Want iedereen weet dat wij een gezellige bende zijn, dan dat krijg je alleen maar als je af en toe dien accordeon thuis kan laten, en aan teambuiling ( of hoe heet dat moderne woord) gaan doen.
Een hapje, een drankje, en naderhand een balleke werpen, ideaal voor jong en oud.

Nog in maart hebben we dan  opgetreden in Kasterlee, en dat ze daar kunnen dansen weten wij nu dus ook alweer

Om de zomervakantie in te luiden werden we al enkele jaren uitgenodigd om in Zonhoven bij Den Dijk gaan spelen. Zo ook dit jaar. En dat we daar een mooie dag voor uitgekozen hebben bleek nog maar eens. De zon was zeker van de partij, we konden zelfs buiten ons optreden versieren.
Dit was dan ook de uitgelezen kans om onze nieuwe promovlag voor te stellen.

Zoals gewoonlijk sluiten we de grote vakantie af met ons jaarlijks ijsfestijn. Ook hier hadden we weer een grote opkomst en ik wil iedereen bedanken die toen een ijsje is komen proeven. En vertel het gerust verder want ook in 2020 organiseren wij weer een ijsfestijn.

En als klap op de vuurpijl sluiten wij natuurlijk het jaar 2019 altijd in stijl af met ons concert.
Dit jaar was het qua voorverkoop een enorm succes en ook daar moeten wij jullie ( onze luisteraars) voor bedanken.
Het programma zat goed, wij ( de leden ) waren in form, en dat resulteert zich in een mooi concert.

Nu we toch bezig zijn, wil ik natuurlijk ook onze vrijwilligers die altijd klaar staan enorm bedanken voor het werk dat zij achter de schermen doen.

En we mogen ook onze dirigent niet vergeten, want hij houdt het nog steeds uit met deze bende. Het is een kunst om jong en oud op dezelfde golflengte te zetten, maar hij slaagt er steeds weer in.

Ik probeer mijn voornemens goed op te volgen en probeer onze agenda zo snel mogelijk online te zetten.
jullie mogen ook altijd  de facebookpagina liken. En voor degene die geen facebook hebben, je kan ook altijd mailen naar accordeonclub.dutmala@hotmail.com, zo kan ik jullie ook per mail laten weten wat onze activiteiten in het komende jaar gaan zijn.
 
Lees meer
woensdag 9 mei

Ontwaak ik bij het ochtendgloren  

En de dag kan mij niet bekoren.

Ik ga dan toch uit bed

Ik kleed me aan en maak toilet

Dan kom ik in de kamer aan

Zie ik jou in een hoek daar staan

Mijn sombere bui is op slag verdwenen

Ik sta te trillen op mijn benen

Jij daar mijn beste vriend

Die ik nog steeds zo prachtig vind

Je strakke buik en zwarte flanken

Ik hoor nu al je zwoele klanken

Je fonkelt in het zonnelicht

Brengt glans en vreugde op mijn gezicht

Ik ga zitten en neem je op mijn schoot

Je bent zo krachtig, fris en groot

Ik neem je in mijn armen en zal je verwarmen

Met een hele diepe zucht, zuig je aan de frisse lucht

Zachtjes blaas je alles uit, wat een prachtig stemgeluid

Mijn vingers raken je 1 voor 1, in een tempo voor ons alleen

Niemand kan ons nu nog storen, ze kunnen ons spel nu allen horen

Samen met jou wil ik door het leven gaan, samen kunnen we heel veel aan

Nog heel lang wil ik met je spelen, lief en leed samen delen

Jij bent voor mij als een warme zon

Mijn mooie dierbare ACCORDEON


Zo begon onze voorzitster het jubileum weekend.Een mooie ode aan de accordeon. Het werd nog een gezellige boel, met hapjes en drankjes, en bedankjes naar de vele vrijwilligers.

Zaterdagmiddag hebben we LMJ uit Tilburg verwelkomt in ons repetitielokaal. Het was een hartelijk weerzien. Ook de activiteit ( krulbollen) viel bij iedereen goed in de smaak. Het was een klein wedstrijdje tussen België en Nederland. Wat wij , Belgen, gewonnen hebben. Na een deugddoende maaltijd werd er nog gerepeteerd voor het concert.
Om half 8 was het dan zo ver. Les Musiciens joyeux uit Tilburg beet de spits af. Er werd al eens gedanst en gezongen. Na een onderonsje met de presentator sloten ze hun optreden af. 
Marino Punk deed het solo. Een imposante verschijning. Iedereen keek en luisterde met verwondering.
Toen was het onze beurt. ALs eerste hebben we dan nog een nummer samen met LMJ gedaan, want hun bus stond al te wachten om terug te rijden naar Nederland. 
Daarna hebben we het beste weer van onszelf gegeven. Wat doet het een muzikant deugd als je de toeschouwers ziet genieten.

Op zondag hebben we het jaarlijks accordeontreffen georganiseerd. We hadden zelfs een open terras gemaakt. Vele accordeonisten hebben weer het beste van zichzelf gegeven en er een mooie middag van gemaakt. Als afsluiter was het de beurt aan Klub Musette uit Dilsen-Stokkem. Met een zingende zaag en een saxofoon konden we ook eens van iets anders genieten.

Moe maar voldaan hebben we dit prachtig weekend afgesloten. Wij, accordeonclub Dutmala, zijn terecht fier op onze symphatisanten. Zonder jullie was het niet zo schoon geweest.

Lees meer
donderdag 3 mei

TVL brengt het gloednieuwe programma ‘In de Buurt’ op alle televisieschermen in Limburg. Onze hosts, Rudi Moesen en Lies Steppe, trekken elke weekdag de straat op en ontdekken wat er leeft bij onze kijkers. Van interviews met lokale handelaars tot het in de bloemetjes zetten van de meest geliefde buurtbewoners, je ziet het allemaal op TVL!

‘In de Buurt’, elke weekdag tussen 10.00 uur en 12.30 uur en tussen 14.30 uur en 18.30 uur

Vandaag zit er muziek in de uitzending, want accordeonclub Dutmala van Overpelt bestaat 20 jaar

  
Lees meer
donderdag 5 oktober

 

Op zaterdag 30-09-2017 vertrokken we dan eindelijk met heel de groep op uitstap. Onze bestemming was Tilburg. We waren allemaal heel enthousiast en benieuwd.

Onze uitstap begon met een rondleiding in de trappistenbrouwerij van La Trappe. Met een soms iets te enthousiaste gids. Zo werd ons duidelijk dat deze monniken nog steeds erg betrokken zijn bij het proces van hun bier.

Op het einde kregen we dan een trappist naar eigen keuze aangeboden.

In de namiddag werden we ontvangen door Les Musiciens joyeux ( LMJ) in hun eigen repetitielokaal. Zij hadden dan een rondleiding geregeld doorheen de spoorzone van Tilburg. Deze werd wel op een heel ludieke wijze gebracht. Peer de Graaf en zijn accordeonist hadden een eigen visie van gidsen.

S’avonds werden we uitgenodigd op de BBQ om de verbroedering compleet te maken. Uiteraard hoorden daar de nodige drankjes bij. Zo goed en behulpzaam als wij Belgen zijn hielpen we met het bakken van het vlees en het opruimen achteraf. Op het hotel werd er nog nagepraat over de gezellige dag.

Na een uitgebreid ontbijt gingen we naar zaal “de boemel” waar ons gezamenlijk optreden plaats vond. LMJ beet de spits af en zetten een feilloos optreden neer. Daarna was het onze beurt. Ook wij maakten er een schitterend optreden van. Als afsluiter speelde we nog 2 liedjes samen. Wat was het leuk om met zo’n bende op het podium te zitten.

Wij vonden het alvast een schitterend weekend en willen langs deze weg LMJ nog bedanken voor de uitnodiging en tot in mei!

Lees meer
maandag 4 september
Afgelopen zondag hadden we ons jaarlijks ijsfestijn. Dit keer op een andere locatie, nl ons eigen repetitielokaal.
Onder een stralende zon heeft iedereen genoten van een lekker ijsje.
De muzikale ondersteuning werd dit jaar gedaan door enkele leden die voor 1 dag solo gingen. Zelfs de dirigent liet het beste van zichzelf horen.
We willen dan ook 121 keer dank je wel zeggen voor deze fantastische dag.
Lees meer
woensdag 5 juli
Op zaterdag 2 juli werden we in Zonhoven verwacht. Daar vond 'Den Dijk zingt' plaats.
Het was een regenachtige dag, maar door onze muzikale bijdrage werd het alsnog een zomerse dag. De ambiance zat er in, er werd gezongen en gedanst. Kortom de toon was gezet om er een mooie zomer van te maken
Lees meer
dinsdag 25 april
Op zondag 23 april 2017 was het dan zover, Dutmala's accordeontreffen.  Hoewel het buiten maar een fris lentezonnetje was, was de muziek warm. We hadden een breed deelnemersveld. Van enkelingen tot kwartetten, van beginnelingen tot gevorden. Er was voor ieder wat wils. Ook Dutmala heeft een half uurtje het beste van zichzelf gegeven.  De dansvloer is ook regelmatig getest geweest, en de reacties waren lovend voor iedereen. Langs deze weg willen we dan ook nog iedereen bedanken die aanwezig was, en hopelijk tot volgend jaar.
 
Lees meer